
Toros Canavarı, Siyasetin güdümündeki edebiyatta, sanat kaygısı ve edebi değer ikinci planda kalır. Sanat kaygısı çetrefilli cümleler demek değildir.
Bazı yazarlar vardır ki , kalemleri güçlerini yalınlıklarından alır. Bu yalınlığın en büyük örneği Çehov’dur.
Aziz NESİN’in eserleri de gücünü bu yalınlıktan alan eserlerdir.
Gülay,
– Neler söylüyorsun ağabey, dedi, babamın polisle ne işi olurmuş?
Mehpare Hanım,
– Şimdi yüreğime inecek, dedi. Öyle bir adam ne yapar da polis tutarmış?
Metin korkulu bir sesle, teker teker:
– Gazeteler aylardanberi bir Toros Canavarı’ndan söz ediyorlar ya…
– Eeee?..
– Evet?..
– İşte o Toros Canavarı babammış… Polis öyle söyledi. Yakalamışlar babamı. Babam Toros Canavarı’ymış…
Mehpare Hanım’dan, “ayy…” diye bir ses duyuldu. Kadın yere yığıldı. Ve bu sırada tavandaki delikten üçünün de üstüne bir kova su döküldü.
Bu kitapta Aziz Nesin’in, “Toros Canavarı”, “Hepsi Hepsi İyi”, “Nasıl Yaparlar?”, “Var mı Bana Yan Bakan?”, “Kumbara Hırsızı”, “Parmak Sporu”, “İşadamı, “Orkestra Adam”, “Zarif Hatıralar”, “Gemiyi İstila Eden Salyangozlar”, “Şermendi Ne Zaman Doğdu?”, “Büyük İkramiye”, “Sakın Alma!”, “Sular Neden Kesildi?”, “Bizim Hemşeri”, “İnek Doğuran Sinek”, “Hortlak”, “İstanbul’un Havası Kalleştir”, “Masanın Yeri”, “Hamamcı Mehmet Ağa”, “Çıh Ula Tışarı” ve “Deftere Yazılanlar” başlıklı öyküleri yer alıyor.
Bir önceki yazımız olan Kumandanı Öldürmek - Haruki Murakami başlıklı kitabımızda Kumandanı Öldürmek Haruki Murakami, Kumandanı Öldürmek Haruki Murakami ekitap indir ve Kumandanı Öldürmek Haruki Murakami ekitap oku hakkında bilgiler verilmektedir.