Büyük Defter Kanıt (Üçüncü Yalan) - Agota Kristof - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Büyük Defter Kanıt (Üçüncü Yalan) – Agota Kristof

Büyük Defter Kanıt (Üçüncü Yalan) – Agota Kristof

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2019
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 372
Yazar: Agota Kristof

3.524 Kişi Tarafından Görüldü

Agota Kristof. Büyük Defter’de savaştan kaçıp büyük şehirden gelerek küçük bir kasabaya anneannelerine emanet edilen ikizlerin hayatını okuyoruz. Hayatı anlamaya çalışan ikizlerin en büyük tutkusu yazmak,

Savaşlar sıcaktır. Kavrulur yeryüzü. Bombalar, silahlar,yangınlar ve kan..sıcaktır.Ama ölüm soğuk.

Savaşlar yıkıcıdır. Yerle bir eder. Yok eder. Karanlıktır, serttir, acıdır, acıtır..
Ama yaratıcıdır.

Yeniden oluşturur, kaybedilenlerin yerine başka şeyler koyar, bırakılan boşlukları bambaşka hikayelerle doldurur. Gerçeği, insanın yüzüne tokat gibi çarpan dünyanın en büyük yalanıdır.

Büyük Defter Kanıt (Üçüncü Yalan) Kitap tanıtımı

Zamanın ve adın olmadığı bir coğrafyada, savaşın, felaketin, yoksulluğun ortasında anneannelerine emanet edilmiş küçük ikizler, bir yandan hayatı anlamaya çalışırken bir yandan da ne pahasına olursa olsun hayata sıkı sıkı tutunmaya çalışırlar.

Gün gelir ikizlerin yolu ayrı düşer. Bir daha görüşebilecekler midir? Belki de, sınırları aşmak, sadece mekanları ve kişileri değil, kimlikleri ve hatta geçmişi bile değiştirebilir…

Birinci kısım masal tadında.
Kinyas ve Kayra mı? – Hansel ve Gratel mi? – Çocuk mu, dev mi? – Kör mü, sağır mı? – Merhametli mi, gaddar mı? ve Eksik mi, fazla mı?

Bir türlü çözemediğiniz, kaya gibi sert, kış gibi soğuk, kendi başlarının çaresine bakmaya çalışan, güçsüzlüklerinden, zayıflıklarından muhteşem bir güç var etmeyi başarmış, ikiz kardeşlerin hikayesi.

İkinci kısım biraz daha kalabalık. Uykusuzluk çeken bir adamdan, babasından sakat bir çocuk sahibi olan Yasmine, Mathias ‘a, Papaz ‘a kadar pek çok enteresan kişilik ve hikaye anlatılıyor.

üçüncü kısımı kitabın arka kapağındaki şu satırlar çok güzel özetliyor ;
“Belki de sınırları aşmak, sadece mekanları ve kişileri değil, kimlikleri ve hatta geçmişi bile değiştirebilir..”
Evet, her şey değişiyor. Bitti sandığın her şey yeniden başlıyor.

Agota Kristof; sınırları aşmak zorunda kalan, doğduğu ülke olan Macaristan’dan İsviçre’ye gitmeye mecbur bırakılan bir yazar olarak romanlarını göçmenlikle, kimlikle, savaşla ören; yokluğu, eksikliği anlatan bir yazar.

Üçlemenin bütününde de dağılmış bir kimliğin bütünlük arayışı hakim. İkizinden, evinden, şehrinden, ülkesinden kopan;  vatansız, kimsesiz bir insanın derin yalnızlığını çok iyi anlatmış

Büyük Defter, Kanıt ve Üçüncü Yalan bir üçlemeymiş ve hepsi bir kitapta toplanmış. Her biri ayrı güzel, şaşırtıcı, etkileyici. Harika bir roman.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.