Şiddeti Anlamak (Cezaevi Görüşmeleri) - Adem Solak - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Şiddeti Anlamak (Cezaevi Görüşmeleri) – Adem Solak

Şiddeti Anlamak (Cezaevi Görüşmeleri) – Adem Solak

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2009
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 312
Yazar: Adem Solak

942 Kişi Tarafından Görüldü

Cezaevleri doğal bir insan laboratuvarıdır. Görmekle ve gözlemlemekle baş edilemeyecek kadar çok renk ve ayrıntı vardır içeride. İnsan 25 yıl boyunca, onlarca cezaevi hayatının içine girince, aklını bir daha dışarıya, normal hayata döndüre ­bilmesi gerçekten zor oluyor.

Suçla mücadele ve suçluların ıslahı, tüm dünyanın her dönemde, en zor meselelerinden biridir. 1998 yılında Sayın Demirel, Cumhurbaşkanı olarak yeni hükumete görev onay toplantısında şu uyarıda bulunur; “Bu ülkenin cezaevleri sorununu kucağımızda ateşten bir top olarak bulmuş olacaksınız. Ben başbakanlıkları m döneminde bu işin üstesinden gelmede başarısız kaldığımı açıkça söylemek istiyorum.

Ne yapıp edin,bu sıkıntılı durumdan ülkeyi çıkarmanın bir yolunu bulmaya çalışın.”Demirel haklıydı. Sonraki dönemler ceza adalet sistemi için zorlu geçecekti. Zorluk bugün de var; gelecekte de olacak gibi görünüyor. Aslında gelinen noktada tüm dünya biliyor ki, işin sebepler noktasında ele alınması gerekir.

Önemli olan insanların bir şekilde suça bulaşmasının önüne zamanında geçilmesidir. 1939 yılını, Erzincan’ı yerle bir eden depremle hatırlarız. Deprem sonrası ayakta kalan çok az binadan biri de cezaeviydi.

Sabah erken bir saat; cezaevi savcısı tüm hükümlü tutukluları avluda topluyor ve şunları söylüyor; “Şimdi cezaevinin kapılarını açacağız ve siz dışarı çıkacaksınız. Şehirde deprem enkazından insan kurtarma çalışmalarına katılacaksınız.

Başınızda herhangi bir gardiyan olmayacak. Ancak akşam olunca hepinizi buraya dönmüş olarak görmek istiyorum.”

Şiddeti Anlamak Kitabında, daha çok, şiddetin, saldırganlığın nedenlerini anlama yolunda, ilgili ve duyarlı insanlara katkısı olabilecek anlatımlara yer verildi. Özellikle dünya için ve ülkemiz için sıkıntılı bir sosyal olguyu; “şiddeti”, “terörü” doğru anlamayı kolaylaştırmak için ceza evindeki hükümlülerin anlatımları, bazen tartışılarak bazen ise yorumsuz olarak okuyucuya sunuldu.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.