Postmodernliğin Durumu (Kültürel Değişimin Kökenleri) - David Harvey - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Postmodernliğin Durumu (Kültürel Değişimin Kökenleri) – David Harvey

Postmodernliğin Durumu (Kültürel Değişimin Kökenleri) – David Harvey

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2003
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 408
Yazar: David Harvey

892 Kişi Tarafından Görüldü

Bu kitap sadece doğrudan sosyal bilimlerle ilgili olanlar için değil, günümüz dünyasındaki değişimleri anlamakta ısrarlı olan, araştırmaktan çekinmeyen genel okur için de son derece ilgi çekici…

Son yıllarda günümüz dünyasını betimlemede kullanılan “postmodern durum” üzerine, postmodern kültür, mimari, sanat ve toplum üzerine pek çok şey yazıldı. David Harvey, Postmodernliğin Durumu´nda başlangıç olarak terimin farklı anlamlarını inceliyor ve modernizm sonrası toplumsal yaşantıyı anlamakta bu kavramlaştırmayı kullanmanın ne ölçüde uygun ve yararlı olduğunu tartışıyor.

Ancak Postmodernliğin Durumu, bir kitap olarak bundan çok daha fazlasını vaat ediyor. Yazar, Aydınlanma´dan günümüze uzanan dönem boyunca modernizmin toplumsal bir tarihini kuruyor ve modernizmin politik ve toplumsal düşünce ve hareketler içindeki, sanat, edebiyat ve mimarideki ifadelerini inceliyor. En dikkat çekici ve Harvey´e özgü vurgulama ise, zaman ve mekân algılamalarımızın yine zaman ve mekân boyunca nasıl bir değişim gösterdiği ve bu değişimin bireylerin değerleri ve toplumsal süreçleri üzerinde nasıl etkili olduğudur.

Postmodern teori, gelip geçicilik, farklılık, parçalanma, çok kültürlülük ve kargaşayı benimseyen dinamik bir düşünce sistemidir (Harvey, 2019:70).  Çünkü modern dönemdeki radikal toplumsal hareketler yerini mikro eylemselliklere bırakmıştır. Özellikle 1917 Sovyet Devrimi, 1966 Mao önderliğindeki Çin Kültür Devrimi ve 1968 öğrenci hareketlerinden sonra iktidarı alt üst eden devrimci hareketler, yerini sistemi değiştirmeye yönelik olmayan daha reformist karaktere sahip, yaşam biçimini dönüştürme amacı taşıyan kentsel toplumsal hareketlere bırakmıştır.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.