Öğrenme Öğretme Teknikleri (Materyal Geliştirme) - Çetin Baytekin - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Öğrenme Öğretme Teknikleri (Materyal Geliştirme) – Çetin Baytekin

Öğrenme Öğretme Teknikleri (Materyal Geliştirme) – Çetin Baytekin

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2011
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 479
Yazar: Çetin Baytekin

801 Kişi Tarafından Görüldü

Bu eser; “Ne? Niçin? Neden? öğreniyor ve öğretiyoruz?” adlı kitabın materyal geliştirme ve öğretim teknikleri kısımlarının yeniden yapılaşması , güncellenmesi, düzeltilmesi ve geliştirilmesiyle yeniden oluşturulmuştur.

Kitap konuları, haftalık dilimler halinde işlenecek biçimde düzenlenmiş, okuyucunun geniş dünya görüşlerine yenisini katmak, notlardaki eksik ve fazla bilgiler onların görüşleri doğrultusunda paylaşmak istenmiştir.

Farklı üniversitelerde görevli Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinin görüşleri alınmıştır. eser ana, baba, yönetici, öğretmen, hizmet öncesi ve hizmet içi kursta görev alanlar ve Eğitim Fakültesi öğrencilerine hitap etmektedir.

Öğrenme, öğretme hakkında o kadar güzel sözler söylenmiş ki, hepsini okuyup, yazmaya belki de bir ömür yetmez. Elimizin altında olan sözlerden birkaçını sizlerle paylaşmak istedim.

“Her öğrencinin bir fert olduğunu ve kendine has bir tarifeye göre seyahat ettiğini biliyoruz.” (Arnold Gesell)

“Her sanatkâr evvela amatördür.” (Emerson)

“Sanatsız kalan milletin hayat damarlarından biri kopmuştur.” (M. K.Atatürk)

Öğretmenlik bir sanattır. Sanatçı olan öğretmen; çamuru işleyip, ona şekil veren çinici ustasından daha hassas çalışmak durumundadır. Çünkü öğretmen, insan hamuru ile oynamaktadır. İnsana şekil vermektedir. Dolayısıyla ürettiği ürünü sergileyince herkesin hayranlık duymasını ister.

Öğrenme, öğretme işi ve işlevleri hangi basamakta olursa olsun ayrı bir özen ister. Öğretmenin ruhu amatördür. Ne kadar profesyonel olursa olsun,o amatör kalır. Yetiştirdikleri ile övünür. Onun tek kazancı ülke kalkınmasına yetiştirdiği öğrencileridir.

Öğrencileri, etkili, verimli ve üretici yapabilmek için öğretmenliğin püf noktası: Öğretim yöntem, teknik ve stratejileri; kişilere uygun, güncel gelişimi dikkate alan bir biçimde hazırlayıp  sunabilmedir.

Sunumda ders teknolojilerinden yararlanır; araç, gereç ve materyal geliştirir, bin sözle anlatılacak olanı, bir defada yapılmak istenen davranışı tek çizgi veya hareketle göstererek verir. Bir resim, bir çizgi ve bir işaret binlerce sözcüktür.

Bu notlar; “Ne, Niçin, Neden Öğreniyoruz ve Öğretiyoruz?” kitabının yeniden yapılaşması, güncellenmesi, düzeltilmesi ve geliştirme sürecinde yeniden ele alındı.

Kitaptaki konular haftalık dilimler halinde işlenecek biçimde düzenlendi. Öğrencilerin geniş dünya görüşlerine, yenisini katmak için notlardaki eksik ve fazla bilgiler, onların görüşleri doğrultusunda düzeltildi.

 

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.