Kimse Kızmasın Kendimi Yazdım - Hasan Cemal - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Kimse Kızmasın Kendimi Yazdım – Hasan Cemal

Kimse Kızmasın Kendimi Yazdım – Hasan Cemal

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2016
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 363
Yazar: Hasan Cemal

1.622 Kişi Tarafından Görüldü

Bir dönem Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmenliği de yapmış yazarın gençlik yıllarında yaşadıkları ve bu yıllar ile beraber ülkenin gidişatını da anlattığı bir araştırma eseri.

12 Mart sürecine giden yolda diplomat olacakken zamanın meşhur yazarlarından Doğan Avcıoğlu ile tanışması ve devrimci olmaya karar vermesi, Yön ve Devrim dergilerinde Doğan Avcıoğlu, Uluç Gürkan, Uğur Mumcu, İlhami Soysal, İlhan Selçuk gibi isimlerle çalışması ve arkadaş olması, asker eli ile yapılacak darbeyi beklerken 12 Mart süreci ve meclisin çalışmaya devam etmesi gibi konular anlatılıyor.

Deniz Gezmiş’in banka soygunu olayını bile dergisinde savunmak için çarpıtması, Ecevit’i yerden yere vurması ama hapisten de onun sayesinde kurtulması, 12 Mart sonrasında arkadaşlarının Ziverbey köşkünde yaşadıkları, gençliğinde Maocular ve diğer fraksiyonlar ile yaşadığı kavgalar, gazete ve dergide yazdığı görüşlerin değişmesi de anlatılıyor.

Bozulmamış bir vicdanın tetiklediği bir özür mahiyetinde bir demokrat oluş hikayesi. Yayınlandığı yıl 1999’da büyük ses getiren kitap güncel konuları değil geçmişi irdelediği için Kimse Kızmasın kendimi Yazdım Kitabı her dönem okunabilecek bir eser.

Bugüne kadar dokuz kitap yazdım. Beni en çok zorlayan Kimse kızmasın kendimi yazdım oldu.

Bu beşinci kitabımdı, 1999’da çıktı. Aradan geçen yıllar içinde bu kitabımda yer alan bazı görüşlerim de değişime uğramış olabilir. Bunun ipuçları daha sonra yazdığım kitaplarda var.

Kimse Kızmasın Kendimi Yazdım’la 2005’de çıkan Cumhuriyeti Çok Sevmiştim ve 2010’da yayınlanan Türkiye’nin Asker Sorunu isimli kitaplarım aynı zincirin halkalarıdır. Hatta bu üç kitabın birbirini tamamlayan bir ‘üçlü’yü oluşturdukları söylenebilir.

Bu memlekette darbeler, Kemalizm, radikal sol, asker ve siyaset, asker-sivil ilişkileri, askeri vesayet konularında bilgi sahibi olmak isteyenler bir gazetecinin yaşadıklarını, siyasal serüvenlerini okuyarak biraz daha bilgi sahibi olabilirler.

Aslında kendi hayatından çok Doğan Avcıoğlu’nun hayatının anlatıldığı bu kitap, 12 Mart süreci ve Yön dergisi ile Devrim dergisini merak edenlerin keyifle okuyacağı bir kitap.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.