İkizkod (7 & 19 İki Şahit sayı) - İmran Akdemir - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

İkizkod (7 & 19 İki Şahit sayı) – İmran Akdemir

İkizkod (7 & 19 İki Şahit sayı) – İmran Akdemir

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2020
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 150
Yazar: İmran Akdemir

1.292 Kişi Tarafından Görüldü

Kuran-ı Kerim sayısal mucizesini “El-Mesani” olarak tanımlar. El-Mesani, tekrarlanan iki sayı demektir. Bu iki sayı 7 ve 19’dur ki Kuran’da bu sayıların tekrarlı olarak kilitlenmesiyle oluşturulmuş sayısal bir sistem mevcuttur. 7 ve 19 sayıları söz konusu sistem dahilinde kesinlikle birbirlerinden bağımsız değildirler.

Bu nedenle 7 ve 19 sayılarından sadece biriyle Kuran’ın sayısal fonksiyonlarını aramaya çalışmak Kuran’daki sayısal sistemin sınırlarından çıkmak demektir. Öyle ki, Allah’ın evrensel bir mesajı olan bu 7-19 ikilisi Kuran’ın tüm fiziksel fonksiyonlarında birbirlerine bağlanarak kodlanmışlardır.

Ne yazık ki daha önce Kuran’ın ikili bir sistem ile örüldüğünün farkına varılamamıştı. Bu sebeple Kuran’da 19 sayısının özelliklerine ilişkin bazı zorlama ve eksik denklikler üretilmişti. Sadece 19 sayısı ele alınarak üretilen bu denklikler bazı sayıların bir şekilde 19’un katına tamamlanmasıyla elde edilmiş ve sonuç olarak Kuran’da iki ayetin fazlalık olduğu iddiasında bulunulmuştu.

İddia sahipleri Kuran’daki sayısal ilmin te’vilinin (7-19) kendilerine ulaşmamış olması nedeniyle sistemin ikili bir yapıda olduğunu fark edemeyip yanılgıya düşmüşlerdi.

Surelerin, ayetlerin, kelimelerin ve hatta harf dizilimlerinin analizi yapıldığında, Kuran’ın 7 ve 19 sayılarıyla  kilitlenmiş olduğu görülecektir. Üstelik bu sistemin Allah tarafından indirildiği Zümer Suresi’nin 23 ayetinde de belirtilmiştir.

İşte bu sayısal sistem, Kuran’da “Tekrarlanan İkizli” veya “Tekrarlanan İkili” anlamına gelen “El- Mesani”(المثانى ) kelimesiyle ifade edilmiştir.

İkili kodlama (El-Mesani) sistemi, Kuran’ın bütünüyle korunduğunun kanıtıdır. Kuran’ın matematiksel deyimiyle ne bakiye vermekte ne de eksik bırakmaktadır. Daha açık bir ifadeyle; Kuran’daki hiçbir ayet,hiçbir kelime fazlalık olmadığı gibi Kuran’dan olduğu halde Kuran’da bulunmayan hiçbir ayet yoktur.

Kuran’ın söz konusu kodlamaya dair verdiği bilgiler doğrultusunda Kuran dikkatlice incelendiğinde gerçekler açıkça görülmektedir.

2:23,24 “Eğer kulumuza indirdiğimizden şüphedeyseniz, haydi onun mislinde bir sure getirin,doğru sözlüyseniz. Eğer yapamazsanız-ki asla yapamazsınız- o halde yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten sakınınız.”
15:9 “Şüphesiz zikri biz indirdik, biz; Onun koruyucuları da biziz.”

Sayısal düzen o kadar ince ayrıntılarla örülmüştür ki ayet sonlarındaki kafiyeler dahi 7 ve 19 sayıları ile kodlanmıştır. Aynı mucizenin bir başka halkası olan bu fonetik yapının kulağa hitab ediyor olması ise Kuran’daki ikili kodlama mucizesinin ses ile algılanabilmesini sağlamaktadır.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.