Ermenilerin Suriye'ye Nakli (Sürgünmü Soykırım'mı) Belgelerle - Yusuf Halaçoğlu - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu

Ermenilerin Suriye’ye Nakli (Sürgünmü Soykırım’mı) Belgelerle – Yusuf Halaçoğlu

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Eklenme: Ocak 18th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 60
Yazar: Yusuf halaçoğlu

1.132 Kişi Tarafından Görüldü

Birinci Dünya Savaşı, bütün dünyanın âdeta birbirini boğazladığı, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği bir vahşetin adıdır.

Bu savaşta insanlık değerleri rafa kaldırılmıştır. Bir takım yöneticilerin kişisel hırslarından habersiz olan milyonlarca günahsız kadın, çocuk ve masum insanın yaşadığı acı, altından kalkılmaz bir yükü insanlığın sırtına yüklemiştir.

Bu savaşta tüm insanlık bir trajedi yaşamıştır. Ne yazık ki, bu denli yıkıma sebep olan bir savaşın ardından, otuz yıl sonra yine kişisel hırsların, âdeta insanlıkla alay edercesine geçmişte yaşanan acıları unutup, daha da feci ikinci büyük savaşa girmesi, medeni dünyanın ibret almasını gerektiren bir tarih kesitidir. Ama ne yazık ki bugün de tarih tekerrür etmektedir.

Dileğimiz, bundan böyle insanların acı çekmemesidir. Birinci büyük savaşta, yani 1915’te, savaşın en yoğun olarak cereyan ettiği coğrafyalardan biri de Osmanlı İmparatorluğu idi. İmparatorluğun üç cephede, Çanakkale, Kafkasya ve Suriye ve Filistin bölgesinde verdiği mücadele, tarih araştırmacıları için, adeta bir laboratuvar niteliği taşımaktadır.

Çanakkale Savaşları, Türklerle İngiliz ve Fransızlar arasında geçmesine rağmen, bu gün bu savaş, Yeni Zelanda, Avustralya, Hindistan gibi ülkeleri de yakından ilgilendiriyor.

Keza Kafkas cephesinde Rus, Gürcü,Azeri, Ermeni ve Türkler karşı karşıya gelmiştir. Suriye Filistin cephesi ise İngiliz, Fransız, Arap ve Türklerin çarpışmalarına sahne olmuştur. İşte böyle bir ortamda, Osmanlı vatandaşı olan Ermenilerin, yukarıda sayılan devletlerle Osmanlı Devleti’ne karşı işbirliği yaptıkları görülmektedir.

Bu nedenle savaş bölgesinden,savaş alanı dışına nakledilen Ermenilerin, o tarihte başlarına geldiği iddia edilen ve çoğu siyasi nedenlerle ortaya atılan bir takım olayların gerçek yüzü, tarih metodolojisinin olağan kuralları çerçevesinde çözümlenmek durumundadır.

Tarih bilimi, geçmişte meydana gelmiş olayları, farklı pencerelerden değerlendiren, fakat bu değerlendirmeleri belgelere dayandıran bir ilim dalıdır. Halaçoğlu buna sadık kalarak, kısa, ancak öz bir kitapçık hazırlamıştır.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.