Daha Adil Bir Dünya Mümkün - R.Tayyip Erdoğan - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Daha Adil Bir Dünya Mümkün – R.Tayyip Erdoğan

Daha Adil Bir Dünya Mümkün – R.Tayyip Erdoğan

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2021
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 216
Yazar: Recep Tayyip Erdoğan

2.402 Kişi Tarafından Görüldü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabında, Türkiye’nin tüm insanlık için adalet arayışını ayrıntılı olarak anlatıyor.

“Sadece beş ülkenin bütün dünyanın kaderini etkileyecek konularda

karar vermesi ne ahlaki ne adildir. Dünya beş ülkeden büyüktür.”

Çok kutuplu, çok merkezli, çok kültürlü, daha kapsayıcı ve adil bir dünya inşa etmek mümkündür.

Böylesi bir dünya için ilk adres BM’dir. Barışın, istikrarın, adaletin ve etkin küresel yönetişimin yolu, BM’nin reforma tabi tutulmasından geçmektedir.

Özet

Özellikle BM ‘nin veto yetkisinin adaletsizliği üzerinde duran bu kitap iki bölümden oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” kitabında, Türkiye’nin tüm insanlık için ortaya koyduğu adalet arayışını ayrıntılı bir şekilde anlatıyor.

Kitapta, adaletsizlik, mülteci krizi, uluslararası terörizm ve İslam karşıtlığı başta olmak üzere küresel siyasetin açmazlarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeryüzündeki ayrımcılık ve çifte standardı Birleşmiş Milletler örneğiyle gözler önüne seriyor.

İçerik

“Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada hiç kimse masum değildir.”

“Bugün dünya genelinde en fazla ihtiyaç duyulan konuların başında adalet geliyor.

“Merhametini yitirmiş bir çağda bizlere adaletin temsilcisi, vicdanların sesi olma sorumluluğu düşüyor.”

“Geçmişin ihtiyaçlarına göre şekillenmiş kurumlarla günümüzün sorunları çözülemez. Hatta bu kurumların yeni sorunlar ürettiği de aşikardır.”

“Bizim anlayışımıza göre, dünyanın düzenini, kurtuluşunu ve mutluluğunu sağlayacak olan adalettir. Daha adil bir dünya için de umut ve güven veren bir küresel düzene ihtiyaç vardır.”

Kitapta başta adaletsizlik, mülteci krizi, uluslararası terörizm ve İslamofobi olmak üzere küresel siyasi açmazlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler örneğiyle dünyadaki ayrımcılığı ve çifte standartları gözler önüne seriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in meşruiyet, işlevsellik, etkinlik, kapsayıcılık, temsil ve yönetişim sorunlarına da dikkat çektiği kitapta, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde kapsamlı reform ihtiyacının altını çiziyor.

Temsilde adaletin sağlandığı, veto imtiyazının kaldırıldığı bir Birleşmiş Milletler için ilkeli, kapsamlı, stratejik ve uygulanabilir bir model önerisi ile “daha adil bir dünyanın mümkün” olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kitabında şu mesajları veriyor:

“Çocukların öldüğü ve öldürüldüğü bir dünyada kimse masum değildir.”

“Adalet, bugün küresel sahnede en çok ihtiyaç duyulan konulardan biridir. Küresel adaleti tesis etmekten sorumlu kurumlar ne yazık ki büyük bir atalet içindedir.”

“Merhametin kaybolduğu bir çağda adaletin temsilcisi ve vicdanın sesi olma sorumluluğumuz var.”

Güçlünün haklı değil, haklının güçlü olduğu bir sistem geliştirilinceye kadar, ‘Dünya beşten büyüktür’ demeye devam edeceğiz.”

“Geçmişin ihtiyaçlarına göre şekillenen kurumlarla bugünün sorunları çözülemez. Hatta bu kurumların yeni sorunlar ürettiği aşikardır.”

“Bizim anlayışımıza göre dünyada düzeni, kurtuluşu ve mutluluğu sağlayacak olan adalettir. Daha adil bir dünya için umut ve güven veren küresel bir düzene ihtiyaç vardır.”

Buraya yüklediğimiz e-book ve pdf kitap özetleri indirildikten ve okunduktan sonra 24 saat içinde silmek zorundasınız.

Kitap’ın telif hakkı olan firmanın yada şahısların talebi üzerine sitemizden kaldırılacaktır. 

Bu kitapların hiç birisi orijinal kitapların yerini tutmayacağından,eğer kitabı beğenirseniz  legal kitap satışı yapan yerlerden alıp okumanızı önerilir.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.