Ailenin Adı Yok ya da Neden Feminist Değilim? - Hilal Kaplan - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Ailenin Adı Yok ya da Neden Feminist Değilim? – Hilal Kaplan

Ailenin Adı Yok ya da Neden Feminist Değilim? – Hilal Kaplan

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2021
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 181
Yazar: Hilal Kaplan

982 Kişi Tarafından Görüldü

Elinizdeki kitap, dünyadaki güncel gidişatın yansımalarını sosyal teori ile harmanlayarak analiz edip “içerden ve buralı” bir reddiye ortaya koymayı amaçlıyor.

 

Türkiye’de aile kurumu tehlikede mi?

 

Geleneksel değerlerimizi kayıp mı ediyoruz?

 

Evlilik sayısı azalırken, boşanmalar neden artıyor?

 

Aile nereye gidiyor?

 

Aile içindeki geleneksel rol dağılımının tarihi binlerce yıllık; bu kodların değişime uğrama tarihi ise kabaca sadece yüz yıllıksa, ne oldu da bir asırda kadın-erkek ve ebeveyn-çocuk ilişkileri bu denli dönüştü?

 

Bu dönüşümü kategorik olarak kötülemek ne kadar doğru?

 

Ya da dönüşümü tersine çevirmeye çabalamak çözüm mü?

 

Feminizmin teşhis ve reçeteleri yaraya merhem mi oluyor, tuz mu basıyor?

 

Soruları çoğaltmak mümkün. Kesin olan bu ve benzeri soruların, gündelik tartışmalarımızda kapladığı alanın her gün daha da büyüdüğüdür. Vereceğiniz cevap ne olursa olsun, ailenin toplumun temeli olduğu gerçeği ile onu koruma sorumluluğumuz değişmeyecektir.

 

Sosyolog-Yazar Hilâl Kaplan, uzun zamandır yapılması gereken bir tartışmanın kapılarını aralıyor. Bu kitap aslında bir “ilk söz”… Aile değerlerinin erozyona uğramasına dair özelde muhafazakâr kesim, genelde de toplumun geniş kesimleri rahatsızlıklarını uzun süredir dağınık biçimde ifade etse de henüz derli toplu biçimde ortaya konulamamıştı.

 

Hilal Kaplan Diyorki, feminist olmayanı küçümseyen bir söylem en başta kadınlar eliyle yaygınlaştırılıyor ve çoğu bunun zararlarının farkında bile değil; biliyorum.

 

Yazar, Kadının Adı Yok” romanı ilk çıktığında, gerçekten kadın hakları noktasında kötü bir yerde olduğumuzu belirtiyor. Ancak bugün kadın ve erkek ilişkilerinde ifrat ve tefrit arasında savrulmak yerine, aile ilişkilerindeki “adil denge”yi nasıl tesis edebiliriz?

 

Daha çok AK Parti’nin politikalarını kendisine yakın bulan bir yazar olarak bu kitapta eleştirilerinide kaleme alıyor. Aynı şekilde hangi partiye sempati duyarsak duyalım, ailemizin ayakta kalması için doğruya doğru, eğriye eğri demeli ve mücadelemizi birleştirmeliyiz diye belirtiyor.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.