Ortadoğu (Hıristiyanlığın Başlangıcından Günümüze Ortadoğu`nun İki Bin Yıllık Tarihi) - Bernard Lewis - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Ortadoğu (Hıristiyanlığın Başlangıcından Günümüze Ortadoğu`nun İki Bin Yıllık Tarihi) – Bernard Lewis

Ortadoğu (Hıristiyanlığın Başlangıcından Günümüze Ortadoğu`nun İki Bin Yıllık Tarihi) – Bernard Lewis

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: Ekim 2005
Eklenme: Ocak 21st, 2024
Dil: Türkçe
Sayfa: 496
Yazar: Bernard Lewis

2.362 Kişi Tarafından Görüldü

Hıristiyanlığın başlangıcından günümüze Ortadoğu’nun iki bin yıllık tarihini dünyaca ünlü tarihçi Bernard Lewis’in bilimsel bir yaklaşımla ve etkileyici bir dille anlattığı “Ortadoğu” kitabı Arkadaş Yayınevi’nden çıktı.

Üç büyük dinin ve pek çok uygarlığın doğum yeri olan Ortadoğu bölgesi tarih boyunca nice savaşlara, nice göçlere, nice gelişimlere, değişimlere şahit olmuş, ev sahipliği yapmıştır. Kimi zaman uygarlıkları birleştiren köprü görevini üstlenmiş kimi zamansa dinler arası büyük çatışmalara sahne olmuştur.

Princeton Üniversitesi’nde Yakındoğu profesörü olan Bernard Lewis, yüzyıllar boyunca çeşitli alanlardaki önemli bilgi ve fikirlerin çıkış noktası olan Ortadoğu üzerine uzmanlığını bu tartışmasız başyapıtla gözler önüne seriyor.

Ortadoğu’nun tarihini tek bir ciltle anlatan, çoğunluğu İslamiyet’in ortayaçıkışıyla başlayan ya da Hıristiyanlık çağının başlangıcıyla sona eren bir çok kitap yazılmıştır. Ben kitabıma Hıristiyanlığın ortaya çıkışı ile başlarken ikiamaç güdüyorum, ilk amacım, İslam Devleti’nin kurulması ve Hz.Muhammed’in görevinin odağındaki İslamiyet öncesi Arabistan ile büyük Bizans ve Pers imparatorluklarını tarihteki mütevazı yerlerinden kurtarmaktır.

Yüzyıllardır Ortadoğu’yu parçalayan ve paylaşan bu birbirinin karşıtı güçler yüzeysel bir yaklaşımı hak etmiyor doğrusu.İkinci amacım ise, bugün tanıdığımız Ortadoğu ile bölgenin tarihi belge ve anıtları aracılığıyla tanıdığımız eski uygarlıkları arasında köprü kurmaktır.

Hıristiyanlığın başlangıcında, başka bir deyişle Hz. İsa ile Hz. Muhammed arasındaki dönemde, Pers İmparatorluğu’nun batısında kalan bölgeler Helenleştirme, Romalılaştırma ve Hıristiyanlaştırma süreçlerinden sırasıyla geçerken eski uygarlıkların tüm izleri olmasada anılan kaybolmuştur.

Kaybolan anıların bir bölümü modem çağ arkeologları ve doğu bilimcileri tarafından yeniden gün ışığına çıkarılmıştır.İlk çağ’ın sonlarından başlayarak Ortaçağ’dan modern Ortadoğu’ya kadar doğrudan süregelen bağlantılar dikkate değerdir.

Ortadoğu tarihinin kaleme alınması için yapılan ilk modem girişimlerde tarihin derinlemesine ve kolay anlaşılmasında olmazsa olmaz değilse bile zorunlu olan siyasi ve askeri olayların tarihçesine önem verilmiştir.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.