İç Mimarlıkta (Teknik Resim) - M.Tahsin Canbulat - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

İç Mimarlıkta (Teknik Resim) – M.Tahsin Canbulat

İç Mimarlıkta (Teknik Resim) – M.Tahsin Canbulat

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2018
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkçe
Sayfa: 27
Yazar: M.Tahsin Canbulat

12.111 Kişi Tarafından Görüldü

Teknik resim kuralları ulusal ve uluslararası resmi kurumlar tarafından hazırlanıp ilan edilen ilgili herkesin kullandığı ortak bir çizim dilidir. Teknik resmi kullanarak proje çizimiyle çalışmalarını sürdüren çok çeşitli meslek gurupları vardır.Temelde kuralların aynı olmasına karşın mesleklerinde kullandıkları konu ve ürünlerin farklı olması nedeniyle makine mühendisliği teknik resmi, inşaat mühendisliği teknik resmi, mimarlık teknik resmi gibi mesleklere özgü farklı yöntemlerle çizilmiş resim türleri algısı oluşmaktadır. Oysa temelde kuralların değişmediği sadece o meslekte kullanılan çizim konularının farklılığından oluşması söz konusudur.

Örneğin makine mühendisliğinde ağırlıklı olarak makine parçalarının çizimleri yapılırken, mimarlıkta bina ve yapı elemanlarının çizimi yapılmaktadır Uzun yıllar mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımı, seramik ve cam, tiyatro dekoru bölümlerine tasarı geometri, teknik resim veya perspektif derslerine öğretim görevlisi olarak girdim. Her girdiğim yeni bölümdeki derslere başladığımda o bölümün uğraşı alanındaki ürünlerinin ne olduğunu tanımaya çalıştım ve bu şekilde uygulama derslerinde öğrencilere bunlar üzerindeki problemleri çözdürdüm.

Örneğin seramik ve cam bölümünde pergelle ve eğri cetvellerle çizilen yuvarlak formlara ve ürünlere önem verirken, endüstri ürünleri tasarımı bölümünde sanayi ürünü

araç ve gereçlerin çizimlerine öncelik tanımak derslerdeki başarıyı sağladı. Bu kitapta da iç mimarların mesleki uğraşı alanları olan iç mekan tasarımı, dekorasyon, mobilya tasarımı ve diğer iç mekan donatıları tasarımı olması nedeniyle uygulama örnekleri bu türde seçilmiştir.

Bu kitabın yayınlanmasına kadar iç mimarlık eğitimlerinde ve profesyonel çalışmalarında en yakın meslek gurubu olan mimarlık teknik resim kitaplarından yararlanılmaktaydı. Oysa bu kitapların ağırlıklı konuları binaların tasarımı ve temelden çatıya kadar yapım teknikleriyle ilgilidir. İç mekan tasarımcısı için yukarıda da bahsettiğim binanın temeli ve karmaşık kaba yapı detayları değil iç mekan, iç mekan donatıları,ince yapısı ve dekorasyonları ile ilgilidir.

O zaman bu meslek gurubu için farklı bir kitaba ihtiyacın ortaya çıktığı açıktır. İşte bu kitap özellikle iç mimarları ve dekoratörleri ilgilendiren uygulama konuların ön planda tutularak hazırlanmış olduğu bir kitaptır.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.