Fikrimizin Rehberi-Gazi Mustafa Kemal-Büyük Boy - Erol Mütercimler - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Fikrimizin Rehberi-Gazi Mustafa Kemal-Büyük Boy – Erol Mütercimler

Fikrimizin Rehberi-Gazi Mustafa Kemal-Büyük Boy – Erol Mütercimler

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2019
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkiye
Sayfa: 1210
Yazar: Erol Mütercimler

4.558 Kişi Tarafından Görüldü

Ortaokula gelene kadar Mustafa’ydı…

Matematik yeteneğiyle Mustafa Kemal oldu…

Emperyalizmi dize getirdi, Gazi Mustafa Kemal oldu…

Yüzlerce yılın kökleşmiş alışkanlık ve geleneklerini yıktı, Gazi Mustafa

Kemal Atatürk oldu… Türk halkı ona, “Atatürk,” dedi.

Türkiye’de doğan ve parlayan yıldız, bize izleyeceğimiz yolu gösterdi, “Fikrimizin Rehberi” oldu.

“Onun insan olarak ülküsü, iyilik, güzellik ve doğruluk idi. Siyaset adamı olarak ülküsü de, ekmek, eğitim ve barış idi. Bu ülkülerini gerçekleştirmek sorumluluğunu içinde duyduğu için cesaretle, imanla, bilgi ve akılla çalıştı. Yalan ve yanlış üzerine kurulan örgütleri yıktı.

Kendisinden halife olmasını isteyenlere, “Hayır, Cumhuriyet kurulacaktır,” dedi.

Hasta hayal arkasından sürüklenip büyük fetihlere girişmek isteyenlere Misak-ı Millî’yi gösterdi. Kurtuluş için cami yapılmasında direnenlere, “Halk, cami değil, fabrika ve okul istiyor,” yanıtını verdi.

Ölmüş geleneklere asılmakta yarar, umanlara da, “Hayatta en gerçek yol gösterici bilimdir,” diyerek gerçek kurtuluşun yolunu gösterdi.

Devrimde yabancı ülkelerdeki bazı liderlerin kasaplıktan, sıvacılıktan, çetecilikten yetişerek ülkelerinin başına geçip sırtlarına mareşal üniforması geçirdikleri ve savaşı idealleştirdikleri sırada o, üniformasını attı, gazilik ve mareşallik rütbe ve unvanını  bir tarafa bıraktı, ülke savunması dışında savaşı ‘bir cinayet’ olarak mahkum etti. Ve uygar insanlığın kalbinde yaşayan yüce bir duyguyu, ‘Yurtta barış, dünyada barış,’ diye ilan etti.

” Bu kitapta okuyacağınız öykü yalnızca bir liderin, bir komutanın, bir devlet adamının, bir devrimcinin, öz yaşam öyküsü değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin de kurtuluş, kuruluş ve küreselleşme fırtınasında savruluşunun da öyküsüdür.

Erol Mütercimler Kimdir.

Erol Mütercimler

Erol Mütercimler (1954, Kars), Türk yazar, araştırmacı ve televizyon programcısıdır.

Erol Mütercimler, 1954 yılında Kars’ta doğdu, tüm öğrenim yaşamı İstanbul’da geçti. Liseyi İstanbul Gazi Osman Paşa Plevne Lise’sinde tamamlamıştır. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Fizik Bölümü’nden mezun oldu. Deniz Kuvvetleri’nde bir süre Fizik öğretim üyeliği, Beşiktaş Deniz Müzesi (İstanbul Deniz Müzesi) Müdürlüğü yaptı ve bunun ardından Avustralya’ya gitti. SBS devlet radyosunda programcılık yaptı.

“Çok kültürlülük” konusundaki doktora alan çalışmasını Avustralya’da yapıp, akademik çalışmasını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

Deniz tarihi çalışmalarıyla tanınan Mütercimler, Türkiye’ye dönüşünde çeşitli gazete ve dergilerde köşe yazarlığı yaptı. TRT Radyosu ve çeşitli TV kanallarında programcı ve yönetici olarak çalıştı. Belgeseller hazırladı. Halen üç ayrı üniversitede (Yeditepe, İstanbul Ticaret, Doğuş, İstanbul Aydın) Strateji ve Devrim Tarihi dersleri vermektedir.

Şu anda Cem TV’de Aynanın Arkası ve Komplo Teorileri adlı haber programını yapmaktadır. Bugüne kadar kısa radyo oyunları, çeşitli dergilerde yazıları ve belgesel senaryolarının yanı sıra yirmi bir kitaba imza atmıştır.

Ontvhaber.com isimli İnternet televizyonunda program yapmaktadır.

İstanbul Ticaret Üniversitesi, Doğuş Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak görev yapmaktadır.

Son olarak Suna adlı sinema filminde 68 kuşağından bir karakteri canlandırmıştır.

Erol Mütercimler 1 Temmuz 2008 günü Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştır. Sorgusu yapıldıktan sonra, aynı gün gözaltına alınanlar arasında savcılık makamı tarafından serbest bırakılan tek kişidir.

(Tanıtım Bülteninden)

Hamur Tipi : 2. Hamur

Sayfa Sayısı : 1210

Ebat : 13,5 x 23

İlk Baskı Yılı : 2019

Baskı Sayısı : 1. Basım

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.