Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret - Aldous Huxley - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret – Aldous Huxley

Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret – Aldous Huxley

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2018
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkçe
Sayfa: 128
Yazar: Aldous Huxley

1.689 Kişi Tarafından Görüldü

Yirminci yüzyılda hem edebiyata hem de felsefeye büyük katkılar sağlayan, başta Cesur Yeni DünyaAlgının Kapıları ve Ada olmak üzere yazdığı elli kadar kitapla yalnızca çağını değil çağdaşlarını da derinden etkileyen, döneminin en önemli entelektüellerden İngiliz yazar Aldous Huxley, yedi kez de Nobel Edebiyat Ödülü’ne aday gösterildi.

Başyapıtı Cesur Yeni Dünya’nın güncelliğini sorgulayan ve panoramasını çıkaran Cesur Yeni Dünyayı Ziyaret, Huxley’nin kaynak eserinin bir sağlaması niteliğinde.

Cesur Yeni Dünya’dan yaklaşık otuz sene sonra yayımlanan eser, romandaki kehanetlerin ne ölçüde gerçekleştiğini mercek altına alıyor. Romanı yazar kenki öngörülerinin izini süren Huxley, dünyanın, tasavvur ettiği distopyaya çok daha büyük bir hızla dönüştüğü sonucuna varıyor.

Nüfus artışından uyuşturucu kullanımına kadar pek çok konuda fikirlerini belirten Huxley, bu kitabıyla birlikte Cesur Yeni Dünya’yı yeniden ele alırken bir diğer romanı Ada için de köprüler kuruyor.

Huxley, bu kitabında Cesur Yeni Dünya’nın gerçek dünyaya yansımasını incelemiş. Kısa kısa denemelerle 30 yıl önce yazdığı kitapta da konu edindiği özgürlük, demokrasi, bilim, doğum kontrolü gibi çeşitli konulara değinmiş.

Yazar zamanın en korkunç diktatörlük dönemlerini yaşayarak görüp tekrar aynı şeylerin yaşamaması için bizleri uyarıyor. Diktatörlerin kullandığı manipüle yöntemlerinden bahsediyor.

Doğum kontrolü yapılmazsa gelecekte yaşanacak sorunlara değiniyor. Dinin insanları nasıl körleştirdiğini cesurca dile getiriyor.

Tıpkı George Orwell, Jose Saramago, Stefan Zweig gibi hükümetin sevmediği yazarlardan. Çünkü her şeye rağmen  gerçekleri haykırıyorlar!

“Huxley’nin uzak bir geleceğe dair satirik öngörülerinin bu kadar kısa sürede gerçeğe dönüştüğünü keşfetmek dehşet verici.”

New York TImes

“Çağımızın belirsizliğinde bize kim olduğumuzu gösteren şeylerden biri de Huxley’nin dehasıdır.”

Margaret Atwood

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.