Antik Öyküler - Ahmet Semih Tulay - PDF E-EKİTAP ÜCRETSİZ Oku, İndir

Aim for the task of upscalerolex.to desires.

Antik Öyküler – Ahmet Semih Tulay

Antik Öyküler – Ahmet Semih Tulay

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Yıl: 2004
Eklenme: Ocak 17th, 2024
Dil: Türkçe
Sayfa: 60
Yazar: Ahmet Semih Tulay

1.728 Kişi Tarafından Görüldü

Ege Bölgesi’nin en güzel illerinden birisi olan Aydm, 8007 kilom etre karelik bir alanı kapsar ve Denizli, İzmir, Manisa, Muğla İlleriyle kom şudur.

Batısında Ege Denizi yer alır. Kent topraklarının bir kısmı, Anadolu ’lu Tarihçi Herodot’ıın “En güzel gökyüzü ve en güzel iklimli yer “ olarak tanım ladığı İyoııya’da kalır.

Bir kısım toprakları ise Karya ve Lidya’dadır. Aydın ’ı yoğun arkeolojik yerleşimlerden dolayı “Uygarlıklar Merkezi” olarak adlandırmak yanlış olmaz. Aydın İli’nde bir çok antik kent ve merkez vardır.

Bunlardan kazı ve araştırma yapılanlar ile ziyaret edilerek görülebilenler ve isimleri bilinenler şunlardır:

Aydın ’da bu arkeolojik merkezlerden gün ışığına çıkmayı bekleyen bir çok yer daha vardır. Bu denli zengin ve yoğun bir arkeolojik potansiyele sahip olan bu toprakların, en güzel öykülere ve mitolojik öykülerii

Hiçbir iddiası olmayan bu çalışma, Aydın’ın ilçelerinden sadece Didim ve Söke yörelerinde geçen antik öyküleri ( mitolojik öyküler dahil ) anlatıl- maktadır.

Bu topraklarda geçen öyküler, Antik Çağ’ın en güzel öyküleri olduğu gibi, aynı zamanda Klasik Mitoloj i ’nin en güzel miderini oluştururlar. Her iki ilçe sahip oldukları dağları, denizi, akarsu ve gölleriyle kısaca tüm doğal güzellikleri ile şaheser öykülerin doğmasını sağlamışlardır. Ayrıca bu iki ilçe topraklarında yer alan Didyma, Milet ve Priene arkeolojinin göz bebekleridir.

Bu antik merkezlere ait okuyacağınız öykülerle, bu yörenin, dolayısıyla Ana dolu ’nun ne denli zengin bir kültüre sahip olduğunu, sevgi denen kavram ın hiç değişmediğini, sevginin gerçekten yüce bir duygu olduğunu anlayacaksınız.

Öykülerin daha iyi anlaşılması için, giriş kısmında mitoloji hakkında kısa bir genel bilginin verilmesi, kitap bitiminde ise bir sözlüğün eklenmesi faydalı görülmüştür. Olabildiğince mesleki ve teknik deyimlerden kaçınılmış, isimler özgün şekilde verilmeye çalışılmış, öyküler kısa tutulmuştur.

Bizlere destek olmak için Lütfen Yorum Yapınız.